Bănci și Asigurări

Euro coboara sub 3,25 lei pe piata interbancara

24.08.2007, 17:21 14

Leul a continuat sa castige teren in sedinta de tranzactionare de ieri, sustinut de cumpararile speculatorilor straini, care isi redeschid pozitiile pe pietele emergente.
Odata cu calmarea pietelor internationale, aversiunea fata de activele riscante s-a diminuat, iar bursele si monedele de pe pietele emergente din regiune au inregistrat evolutii pozitive. BNR a calculat ieri un curs de 3,2524 lei pentru un euro, cu 1,35 bani sub nivelul precedent. Dolarul a coborat la 2,3969 lei, cu 2,44 bani sub nivelul precedent, dupa ce a pierdut teren in fata euro pe pietele internationale.
"Scaderea cotatiilor a fost determinata de cumpararile de lei ale jucatorilor straini. Momentan directia este de scadere a cursului", a comentat un dealer. Pe piata de la Bucuresti euro a coborat de la niveluri de 3,2530 lei la inceputul zilei pana la un minim de 3,2440 lei. Spre sfarsitul zilei cotatiile au urcat usor si s-au stabilizat sub nivelul de 3,25 lei pentru un euro.
Pe piata monetara dobanzile pe termen foarte scurt au ramas la niveluri ridicate, de 10%-13% pe an, pe fondul cererii mari de lei, alimentata inclusiv de ordinele strainilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO