Bănci și Asigurări

Euro mai are forta pentru crestere

01.12.2005, 20:33 7

Leul a inregistrat ieri o scadere fata de euro, dupa ce in piata au aparut ordine importante de cumparare de valuta. Cursul euro a fost calculat de BNR la 3,6549 lei pentru un euro, cu 1 ban mai mult decat in ziua precedenta. Dolarul a castigat 1,74 bani, pana la un curs de 3,1024 lei, dupa ce a marcat noi aprecieri pe pietele internationale.

Dealerii spun ca aprecierea cotatiilor a fost alimentata de cumparari mai mari din partea unei banci importante, insa tendinta de apreciere a leului se va mentine.

Piata valutara s-a deschis ieri in cotatii de 3,6480/3,6530 lei pentru un euro. In prima parte a sedintei de tranzactionare jucatorii au vandut valuta, asftel incat cotatiile au coborat usor, pana la 3,6440/3,6490 lei pentru un euro. De la acest nivel au aparut in piata ordine de cumparare, care au ridicat euro pana la 3,6540/3,6590 lei, la sfarsitul zilei.

"S-a lucrat destul de mult, iar volumele tranzactionate au fost apreciabile, desi nu foarte mari. Ordinele de cumparare au provenit in special de la o banca importanta, acestea alimentand si aprecierea euro. Pentru zilele urmatoare cotatiile vor oscila probabil in jurul nivelului actual", a comentat un dealer.

Cumpararile de valuta sunt inca alimentate de ordinele clientilor comerciali, care platesc importurile efectuate. Pe de alta parte, finalul de an ar trebui sa aduca si o crestere a remiterilor muncitorilor romani din strainatate. Piata valutara a inregistrat marti un deficit de 14 mil. euro, dupa ce vanzarile de valuta catre clienti au urcat la 375 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO