Bănci și Asigurări

Euro se apropie de palierul de 3,73 lei

01.04.2008, 21:02 11

Euro a continuat sa urce incet pe piata de la Bucuresti, insa cotatiile s-au plafonat la nivelul de 3,73 lei pentru un euro, unde au aparut interese puternice de vanzare.
BNR a calculat ieri un curs de 3,7276 lei pentru un euro, cu 0,74 bani peste nivelul din ziua precedenta. Dolarul a castigat 0,32 bani, urcand la 2,3563 lei, dupa ce se depreciase constant timp de cinci zile.
Pe piata valutara interbancara cotatiile au oscilat in cea mai mare parte a zilei intr-o banda ingusta, intre 3,7250 si 3,7290 lei pentru un euro, insa pe fondul unor volume reduse de tranzactionare. "La nivelul de 3,73 lei pentru un euro au aparut ordine importante de vanzare de valuta, probabil din partea unui jucator cu o expunere importanta", a comentat un dealer. Cotatiile au urcat usor la Bucuresti in ultimele sedinte de tranzactionare, de la niveluri de 3,7150 lei/euro, inregistrate in prima parte a saptamanii trecute. Totusi, piata nu are inca o directie clara, majoritatea jucatorilor fiind in expectativa.
BNR a intervenit ieri pe piata monetara, executand pentru prima data noul nivel al dobanzii de politica monetara, de 9,5% pe an. In ciuda dobanzii mai mari, doar trei banci au accesat instrumentul BNR, plasand cumulat 900 de milioane de lei. Interesul scazut se datorezeaza nivelului ridicat al dobanzilor de pe piata interbancara, ratele osciland intre 10% si 11% pe an pentru toate scadentele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO