Bănci și Asigurări

Euro se intoarce spre 3,58 lei

27.11.2007, 18:43 15

Leul a continuat ieri sa recupereze teren in fata leului, sustinut de vanzari de valuta din partea jucatorilor straini, dar si a bancilor locale. BNR a calculat un curs de 3,5921 lei pentru un euro, cu trei bani sub nivelul precedent. Aceasta este prima data de la inceputul lunii cand euro coboara la cursul oficial. Dolarul a pierdut 3,26 bani, coborand la 2,4158 lei.
Pe piata valutara de la Bucuresti euro a continuat miscarea de vineri, cand a inceput sa piarda teren, dupa aparitia unor ordine imporatante de cumparare de lei. Piata s-a deschis ieri in cotatii de 3,6 lei pentru un euro. In prima ora de tranzactionare euro a urcat la 3,61 lei, dupa care a inceput din nou sa piarda teren. Pana la sfarsitul zilei cotatiile coborasera la 3,5825 lei pentru un euro. "Volumele tranzactionate au fost destul de mari. In a doua parte a zilei o banca locala a vandut valuta in sume importante", a comentat un dealer. Piata a suspectat vineri o interventie indirecta a bancii centrale, in conditiile in care au aparut vanzari importante de valuta cand cotatiile urcasera peste 3,69 lei pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO