Bănci și Asigurări

Eurom Bank intra pe carduri

16.12.2004, 00:00 12



Eurom Bank a intrat de ieri pe piata cardurilor, prin lansarea gamei proprii de produse electronice de plata, emise sub sigla Mastercard.



Pentru inceput, banca ofera clientilor sai cinci carduri, dintre care trei sunt de debit si unul de credit, toate cu utilizare internasi internationala.



"Venind mai tarziu pe piata incercam sa ne diferentiem de concurenta. Cardurile noastre se disting prin functionarea multivaluta - la cele de debit, respectiv dobanda atractiva, de 29% pe an si inexistenta unui plafon maxim la cele de credit. Pentru anul viitor ne propunem sa emitem 50.000 de carduri.", a declarat Septimiu Tulpan, directorul directiei de carduri.



Pentru cardurile de debit Maestro si Magnum banca ofera clientilor facilitatea de over draft, in limita a trei salarii nete lunare. Pentru disponibilitatile pastrate in contul de card, banca ofera o dobanda de pana la 10% pe an, insa nu specifica cum anume variaza ratele in functie de suma. Cardurile Magnum si Business au atasate cate un cont in lei si unul in euro, pentru a facilita utilizarea in strainatate.



Cardul de credit Mastercard Credit beneficiaza de cea mai lunga perioada de gratie la plata dobanzii in cazul platilor la comercianti de pe piata, de 60 de zile. Banca solicita ramburasarea lunara a 10% din soldul creditului utilizat, care este de tip revolving. De asemenea banca nu impune resrtictii la utilizarea cardului (tragere de numerar sau plati la comercianti).



Banca, al carei principal actionar este gupul Kolal BV Amsterdam, isi propune pentru anul viitor dublarea retelei de ATM, care totalizaeza in prezent 30 de aparate. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO