Bănci și Asigurări

Eximbank acorda bonificatii

11.03.2003, 00:00 28

Banca de Export-Import a Romaniei-Eximbank ofera clientilor sai care solicita credite in lei pentru productia de export si care au incasat si repatriat contravaloarea marfurilor exportate bonificatii de dobanda.
Beneficiarii de credite in lei pe care le-au utilizat in realizarea productiei de export si care au achitate la zi dobanzile aferente acestora pot obtine bonificatie de dobanda daca desfasoara activitate de productie de marfuri pentru export, pe care le livreaza in nume propriu sau pe baza de comision. Producatorii de lohn pot beneficia de acest produs pentru componenta romaneasca a productiei.
Dobanzile pe care exportatorii le suporta la angajarea de credite din linia de finantare lansata de Eximbank de la inceputul lui februarie 2003 se injumatatesc atunci cand acestia  primesc sub forma bonificatiilor de dobanda jumatate din dobanda pe care au platit-o.  In acest fel, dobanzile la creditele in lei pot deveni egale sau mai mici decat dobanda creditelor acordate in valuta.
Potrivit bancii, din momentul in care exportatorul depune la Eximbank dosarul pentru a beneficia de bonificatie de dobanda  acesta este rezolvat in doua zile de catre reprezentantii bancii, in cazul in care este complet.
In anul 2002 au fost inregistrate 1.138 de cereri pentru acordarea de bonificatii din care au fost acceptate de catre Comitetul Interministerial  si platite 1.073 de bonificatii de dobanda, acordate in baza Legii bugetului de stat, in valoare de 308,9 miliarde de lei si 32 de bonificatii de dobanda, pentru exporturile de produse complexe, acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 14/1995, in valoare de 250 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO