Bănci și Asigurări

Eximbank asigura de doua ori mai putine companii la export

23.10.2007, 19:50 17

Companiile din industria chimica detin cea mai ridicata pondere in politele de asigurare a exporturilor incheiate de Eximbank in primele sase luni ale anului, cu valoare totala a exporturilor asigurate de 12,7 milioane de dolari, de doua ori mai mult decat in 2005.
Numarul total al companiilor care au incheiat polite de asigurare a exporturilor pe primele sase luni din 2007 a fost de 87, in scadere fata de aceeasi perioada din 2005, cand numarul acestora atingea 177. Politele de asigurare acopera riscul de nerambursare a creditului acordat de exportator cumparatorului extern, sau a creditului cumparator, din cauze care tin de cumparatorul extern sau de statul din care acesta face parte.
Tinand cont de cerintele exportatorilor, principala activitate de asigurare desfasurata de Eximbank este in domeniul acoperirii riscului de neplata la extern pe termen scurt. Politele de asigurare pe termen scurt a riscului de neplata la extern se incheie pe o perioada de un an. Procentul acoperit este de 85% din valoarea limitei de credit calculate, in cazul politei globale de asigurare, sau a exportului asigurat, atunci cand se asigura doar o tranzactie de export.
"De la inceputurile activitatii de asigurare in Eximbank si pana in prezent, rata daunei, mai exact valoarea despagubirilor raportata la valoarea primelor incasate, a fost nesemnificativa", sustin reprezentantii EximBank.
Anul trecut, a fost executata o polita de asigurare in valoare de 9.026 dolari care s-a recuperat integral. In 2007, nu a existat nicio despagubire platita in cadrul portofoliului de polite de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO