Bănci și Asigurări

EximBank vrea să-şi ducă clienţii în Irak

EximBank vrea să-şi ducă clienţii în Irak

Autor: Razvan Voican

25.09.2013, 21:44 292

EximBank, banca de stat specializată în produse de finanţare şi garantare pentru exportatori şi IMM-uri, îşi îndeamnă clienţii să se uite la oportunităţi de business pe piaţa Irakului şi a încheiat un acord pe baza căruia Rasheed Bank, una dintre cele mai mari bănci irakiene, va transmite un ghid cu toate informaţiile necesare companiilor care vor să lanseze proiecte de investiţii. De asemenea, ar putea fi stabilită o relaţie de bănci corespondente.

„Piaţa irakiană oferă oportunităţi importante pentru companiile româneşti, mai ales în domeniul industriei auto şi în cel al construcţiilor. Consider că este important ca antreprenorii să ştie că EximBank are instrumente pentru a susţine atât internaţionalizarea companiilor româneşti - achiziţionarea de acţiuni emise de o companie din străinătate de exemplu -, dar şi participarea lor la proiecte din afara ţării  cum ar fi construirea unui gazoduct, modernizarea unei uzine sau realizarea de facilităţi de montaj în domeniul auto”, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank. De mai mulţi ani se discută despre oportunităţile de business legate de reconstrucţia Irakului după război, însă puţine companii româneşti au câştigat contracte. Pentru a-şi extinde aria de acoperire teritorială, EximBank a deschis anul acesta patru unităţi, ajungând la un total de 16.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO