Bănci și Asigurări

EY raportează venituri globale în creştere cu 9% în 2016. În România, veniturile companiei au crescut cu 15%

EY raportează venituri globale în creştere cu 9% în...

Autor: Mediafax

17.10.2016, 11:37 150

Toate liniile de servicii EY de la nivel internaţional au crescut în anul financiar 2016: serviciile de audit au crescut cu 4,8%; asistenţa în afaceri cu 13,1%; consultanţă fiscală cu 9,6% şi serviciile de asistenţă în tranzacţii (TAS) cu 14,2%.

Firmele membre EY au făcut 26 de achiziţii strategice în anul financiar 2016, care sunt în măsură să aducă în piaţă abilităţi şi servicii profesionale extinse. Noua divizie globală EY dedicată problematicii inovării, înfiinţată în anul financiar 2016, are misiunea de a asista companiile în integrarea şi implementarea tehnologiilor de vârf din robotică şi inteligenţă artificială. EY continuă, în acelaşi timp, programul său de investiţii de 450 de milioane de dolari în dezvoltarea de servicii inovatoare privind calitatea auditului, aspect fundamental pentru încrederea investitorilor.

Veniturile EY, de 29,6 miliarde de dolari au crescut în toate cele patru zone geografice în care compania activează: în cele două Americi cu 9,7%; în Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA) cu 7,5%; în Asia-Pacific cu 12,5%, iar în Japonia cu 6,4%.

La nivelul pieţelor emergente în care operează, EY a înregistrat, pentru al doilea an consecutiv, o creştere solidă, de două cifre. Creşterea totală a ajuns la 12,8% (devansând valoarea de 12,3% obţinută în anul fiscal 2015), în pofida condiţiilor economice dificile care au continuat să marcheze economiile din pieţele cheie.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în India (18,4%), China (14,6%) şi Brazilia (12%), în condiţiile în care firma EY asociată din Brazilia a fost unul dintre sponsorii Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 şi a fost furnizorul oficial de servicii profesionale pentru Comitetul de Organizare al JO de la Rio.

Cele mai solide creşteri ale veniturilor EY au fost înregistrate în cinci sectoare cheie. Creşterea de două cifre înregistrată de industria bancară, pieţele de capital şi sectorul asigurărilor a avut la bază o cerere puternică pentru servicii suport destinate schimbărilor de reglementare, securitate cibernetică, transformare digitală şi tehnologie financiară.

În sectorul tehnologic, cele mai mari venituri au fost înregistrate de serviciile pentru fuziuni şi achiziţii, urmate de serviciile pentru procese de transformare impuse de tehnologiile emergente inovatoare şi de creşterea solicitărilor clienţilor pentru servicii suport pentru economie partajată.

Creşterea înregistrată în sectoarele de sănătate şi de sectorul guvernamental şi de servicii publice a avut la bază serviciile suport pentru transformare şi reglementare, precum şi noi angajamente în domenii cum ar fi robotica sau analiza de date.

În anul fiscal 2015-2016, EY a investit peste 500 de milioane USD în instruirea personalului, înregistrând aproape 12 milioane de ore alocate procesului de învăţare pentru propriii angajaţi, ceea ce înseamnă o creştere de 3 milioane de ore comparativ cu perioada similară precedentă.

Compania are peste 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova şi furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri. EY are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels