Bănci și Asigurări

Finansbank a avut tranzactii de 24 mil. euro pe cardurile de credit

22.09.2006, 19:04 22

Finansbank si-a propus sa ajunga la 500.000 de carduri emise pana la sfarsitul anului viitor, fata de aproximativ 150.000 in prezent, a declarat Tamer Ozatakul, presedintele bancii, in cadrul unei intalniri cu partenerii din programul CardFinans Avantaj.
Banca are in prezent peste 87.000 de carduri de credit emise, concentrand astfel aproape 11% din piata. Reteaua sa de acceptare numara peste 3.500 de POS-uri, instalate in peste 3.000 de locatii comerciale. Potrivit propriilor estimari, Finansbank detine aproximativ 10% din numarul de POS-uri instalate la comerciantii locali.
Clientii CardFinans Avantaj au facut tranzactii de 24,1 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an, volumul fiind de peste doua ori mai mare decat cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de tranzactii aproape s-a dublat, urcand de la 319.000 in primele trei trimestre ale anului trecut pana la 597.000, anul acesta.
Valoarea unei tranzactii realizate la comercianti este in prezent de 48 de euro, fata de o medie de 45 de euro, raportata pentru Romania de MasterCard si Visa.
In urma cu doi ani, Finansbank a lansat un card de credit de tip proprietar CardAvantaj, care oferea anumite bonusuri in cazul cumparaturilor facute la comerciantii parteneri. Anul trecut, banca a lansat un nou produs, un card de credit pe platforma MasterCard, care pastreaza insa programele de loialitate ale vechiului card, pe care il inlocuieste.
Finansbank detinea la jumatatea anului active totale de 507 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului are in plan sa depaseasca nivelul de 700 de milioane de euro. Ozatakul nu a precizat si profitul obtinut de banca in primul semestru, mentionand doar ca acesta se mentine pe un trend de crestere.
"Momentan nu avem in plan sa mai atragem finantari de pe piata locala", a spus Ozatakul. Lichiditatile grupului au crescut semnificativ dupa ce Finansbnak Turcia, banca in jurul careia a fost dezvoltat, a fost vanduta catre National Bank of Greece pentru 2,3 miliarde de euro. Astfel, grupul poate acoperi cu usurinta nevoia de finantari a filialei locale.
Pentru sfarsitul acestui an Finansbank are in plan sa ajunga la 93 de unitati, fata de 50 in prezent. Tinta pentru sfarsitul lui 2007 este de 150 de unitati.
Cu suportul unei retele de distributie extinse, activele bancii ar trebui sa ajunga la 1,2 miliarde de euro la sfarsitul anului viitor, potrivit planurilor prezentate de Ozatakul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO