Bănci și Asigurări

Finanţele au vândut pe piaţa locală obligaţiuni în euro de 342 milioane de euro, la o dobândă de 3,4%

Autor: Monica Juganaru

19.11.2012, 00:00 111

Ministerul Finanţelor a împrumutat vineri 342 milioane euro de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni de stat în valută cu scadenţa în luna mai 2014, sumă de peste două ori mai mare decât valoarea indicativă, la un randament mediu de 3,4% pe an.

Subscrierile au însumat 504 milioane de euro, iar valoarea indicativă a operaţiunii era de 150 milioane lei. Pe piaţa internă, cea mai recentă licitaţie pentru vânzarea de titluri în euro a avut loc în octombrie, când Finanţele au vândut titluri care ajung la maturitate în iulie 2015 în sumă de 421,5 milioane euro, la un randament mediu de 3,76%. Ministerul Finanţelor a programat pentru luna noiembrie licitaţii în valoare de 3,55 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, cele mai multe operaţiuni fiind planificate pentru vânzarea de obligaţiuni.

Astfel, în şase din cele opt licitaţii programate în noiembrie, administratorii datoriei publice vor să vândă obligaţiuni cu scadenţa cuprinsă în intervalul 2-15 ani în valoare cumulată de 1,95 miliarde lei. Ministerul Finanţelor a împrumutat în acest an 49 miliarde lei din piaţa locală. Această sumă se completează cu emisiuni în valută de 3 miliarde euro şi 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piaţa SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO