Bănci și Asigurări

Fincop Broker de Pensii investeste 10 milioane de euro in extinderea retelei

Fincop Broker de Pensii investeste 10 milioane de euro in extinderea retelei

Mihai Seitan, director de parteneriate la FinCop Broker de Pensii Private

25.09.2007, 18:23 87

Fincop Broker de Pensii Private, care activeaza pe piata pensiilor obligatorii, va investi 10 milioane de euro in extinderea retelei teritoriale, formata in prezent din 40 de agentii.
Aceasta este prima mare investitie anuntata de un intermediar de pensii private, astfel de sume fiind investite pana acum doar de administratorii de pensii.
Alaturi de Brokerpool si AAV (broker detinut de Aviva Pensii Private), Fincop este unul dintre cei mai mari brokeri de pensii obligatorii de pe piata, cu 5.300 de agenti de marketing autorizati.
"Fincop va oferi, pe langa pensiile private, si o gama larga de asigurari de viata, sanatate si pensii facultative. In prezent, Fincop colaboreaza cu Interamerican, Allianz-Tiriac, Generali si BT Aegon", au declarat oficialii companiei.
Fincop Broker face parte din grupul financiar Salve, cu sediul in Marea Britanie, si este condus de Romeo Jantea, fostul presedinte si director general al BCR Asigurari, companie de la care a plecat in septembrie 2006.
Directorul de parteneriate al brokerului este Mihai Seitan, fostul presedinte al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si unul dintre initiatorii sistemului de pensii private din Romania.
Piata pensiilor private, care va administra active de cateva zeci de miliarde de euro in urmatoarele decenii, a atras pana acum 44 de brokeri, 14 consultanti (microintreprinderi care pot vinde pensii obligatorii pentru un singur administrator) si patru intermediari (BRD-SocGen, BCR, Banca Romaneasca si HVB Banca pentru Locuinte).
Conditiile pentru infiintarea unui broker de pensii sunt aceleasi ca in cazul brokerilor de asigurari: capital social de minimum 25.000 de lei si autorizatie de functionare de la autoritatea de reglementare din acest domeniu (in acest caz, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private). Aceste societati trebuie sa aiba obiect unic de activitate intermedierea de pensii obligatorii.
Sistemul pensiilor private obligatorii functioneaza incepand cu data de 17 septembrie, iar pana la sfarsitul anului toti salariatii cu varste de sub 35 de ani sunt obligati sa isi aleaga un fond de pensii. Pentru angajatii care au intre 35 si 45 de ani, aderarea la un fond de pensii administrat privat este optionala. Pana in prezent, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a autorizat 17 fonduri de pensii obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO