Bănci și Asigurări

FNGCIMM: Am platit bancilor 7,5 mil. euro. Crearea unui nou loc de munca costa 100.000 de euro, in timp ce pe noi ne costa doar 1.200 de euro sa mentinem locurile de munca actuale

FNGCIMM: Am platit bancilor 7,5 mil. euro

Aurel Saramet

08.05.2009, 00:00 32

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a platit in primele patru luni ale anului 7,5 milioane de euro catre banci in contul garantiilor acordate pentru credite care nu au mai fost rambursate de clienti, adica de patru ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, a afirmat Aurel Saramet, presedintele institutiei in cadrul Conferintei Nationale dedicate finantarii IMM-urilor.

Valoarea garantiilor acordate de Fond de la inceputul acestui an se ridica la 130 de milioane de euro, de trei ori mai mult fata de primele patru luni ale anului trecut.
"Dintre acestea, 80% reprezinta garantii pentru creditele acordate anterior, adica pentru reinnoirea liniilor de credit", precizeaza Saramet.
In primele patru luni ale acestui an, acordarea garantiilor bancare la creditele pentru IMM-uri au "salvat" 22.000 de locuri de munca, sustine Saramet, prin faptul ca firmele si-au putut continua activitatea prin reinnoirea liniilor de finantare deschise la banci. "Crearea unui nou loc de munca costa 100.000 de euro, in timp ce pe noi ne costa doar 1.200 de euro sa mentinem locurile de munca actuale".
Daca se va mentine acelasi ritm in acordarea garantiilor bancare, la nivelul anilor 2009-2010, numarul locurilor de munca mentinute se ridica la peste 200.000, estimeaza seful FNGCIMM.
Institutia este detinuta integral de stat si a fost infiintata in anul 2001 in scopul sustinerii intreprinzatorilor, prin acordarea de garantii la finantarile acordate de banci.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO