Bănci și Asigurări

Fostul director de marketing al Alico preia conducerea Aviva Asigurari

Mihai Popescu, 39 de ani

Mihai Popescu, 39 de ani

26.05.2010, 23:41 124

Mihai Popescu, fostul director de marketing al Alico Asigurari(fosta AIG Life), una dintre cele mai mari companii din piataasigurarilor de viata, va prelua saptamana viitoare conducereaAviva Asigurari de Viata, inlocuindu-l astfel pe britanicul deorigine indiana Shah Rouf, au declarat pentru ZF surse dinpiata.

Popescu, 39 de ani, a fost numit director de marketing al Alicoin iunie 2008, dupa ce anterior a ocupat functia de director deasigurari de grup si institutii financiare. Din pozitia de directorde marketing el a coordonat intreaga activitate de vanzari simarketing pentru toate liniile de distributie ale companiei:agentie, brokeri, institutii financiare, vanzari directe simarketing direct.

Mihai Popescu va prelua conducerea celei de-a patra companii deasigurari de viata de pe piata locala. In 2009 Aviva Asigurari,controlata de grupul britanic Aviva, a inregistrat subscrieritotale de peste 103 milioane de lei (24,4 milioane de euro), inscadere usoara, cu 4%, fata de anul anterior. Aviva a intrat pepiata locala de asigurari in urma cu zece ani. Societatea ar puteaintra pe profit in scurt timp, in conditiile in care pana acum amers pe minus. Aviva nu a publicat inca rezultatul financiar pentru2009. In 2008, potrivit raportului Comisiei de Supraveghere aAsigurarilor, compania de asigurari a raportat o pierdere de 21,3milioane de lei (5,8 milioane de euro).

Popescu il va inlocui astfel de Shah Rouf, care a plecat dincompanie in ianuarie anul acesta, dupa ce a ocupat pozitia de CEOtimp de trei ani. Rouf este in prezent CEO al unei companii agrupului Aviva din Sri Lanka.

Piata asigurarilor a trecut printr-o perioada dificila anultrecut, cand a inregistrat o scadere de 13% a primelor brutesubscrise, pana la 1,63 mld. lei.

In primele trei luni din acest an piata si-a mai revenit si aintrat din nou pe crestere. Astfel, subscrierile din primultrimestru au urcat cu 7%, pana la 420 mil. lei, potrivit datelorprovizorii ale CSA.

Cele mai mari companii din piata asigurarilor de viata sunt ING,BCR Viata, Alico, Aviva, Asirom si Allianz-Tiriac. Grupul Aviva maidetine pe piata locala o companie de pensii private si unadministrator de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO