Bănci și Asigurări

Gabriels, Carpatica: Suntem în plan cu găsirea unui investitor strategic

Johan Gabriels, directorul general al Băncii Carpatica: Prioritatea este identificarea unui investitor strategic, conform mandatului acordat de ac­ţionari, iar acest proces avansează conform planurilor.

Johan Gabriels, directorul general al Băncii Carpatica: Prioritatea este identificarea unui investitor strategic, conform mandatului acordat de ac­ţionari, iar acest proces avansează conform planurilor.

Autor: Ciprian Botea

11.08.2014, 20:36 467

Carpatica, o bancă de talie medie din sistemul bancar, cu acţionariat local, a raportat o pierdere netă de 350.000 de lei în primul semestru faţă de un profit de peste 16 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultatul negativ fiind determinat de un provizion special constituit la recomandarea auditorului extern pentru devalorizarea activelor reposedate.

Banca încheiase primele şase luni cu un profit brut de 11,2 milioane de lei, cu 6% peste nivelul din perioada ianuarie-iunie 2013, pe fondul creşterii veniturilor din dobânzi şi al reducerii cu peste 8% a cheltuielilor operaţionale. Carpatica a marcat totuşi un profit net în trimestrul al doilea în condiţiile în care după primele trei luni pierderea netă fusese de 900.000 de lei.

„A fost o jumătate de an plină de provocări. Prioritatea noastră este identificarea unui investitor strategic, conform mandatului acordat de ac­ţionari, iar acest proces avansează conform planurilor. Estimăm că planurile de dezvoltare vor fi finalizate şi făcute publice în trimestrul al patrulea“, a declarat Johan Gabriels, directorul general al băncii. Conducerea executivă a băncii a primit în aprilie undă verde de la acţionari pentru a găsi un partener de fuziune, proces care ar asigura o consolidare a capitalului şi ar permite accelerarea creditării. Carpatica are o bază stabilă de deponenţi din care să-şi asigure finanţare, dar capacitatea actualilor acţionari de a susţine cu capital dezvoltarea băncii este limitată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO