Bănci și Asigurări

Garanti a crescut creditarea cu o jumătate de miliard de lei anul acesta

Garanti Bank operează printr-o reţea de 80 de sucursale şi agenţii şi are 295 de ATM-uri

Garanti Bank operează printr-o reţea de 80 de sucursale şi agenţii şi are 295 de ATM-uri

Autor: Ciprian Botea

19.11.2014, 00:06 275
Subsidiarele locale ale grupului turc Garanti aveau un stoc de credite de aproape 5,6 miliarde de lei (1,25 mld. euro) la finalul lunii septembrie, în creştere cu circa 500 mil. lei faţă de sfârşitul anului trecut, potrivit datelor publicate de grup. Cifrele sunt conforme cu standardele internaţionale de contabilitate (IFRS).
 
Activele totale cumulau 7,4 miliarde de lei (circa 1,7 mld. euro), nivel comparabil cu cel din decembrie 2013. Cifrele reflectă creditele şi activele subsidiarelor locale după eliminarea tranzacţiilor dintre acestea şi celelalte entităţi ale grupului turc.
 
Garanti nu a raportat deocamdată nivelul activelor totale (înainte de tranzacţiile menţionate anterior) la finalul lunii septembrie, dar la jumătatea anului nivelul acestora depăşea o jumătate de miliard de lei. Turcii ocupau la finalul lunii mai locul 12 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 2,2%, potrivit ultimelor date existente.
 
Operaţiunile locale reprezintă circa 2% din afacerile grupului, care administra active de peste 80 mld. euro la finalul lunii septembrie. Cea mai mare parte a operaţiunilor sunt concentrate în Turcia (90% din total). Grupul operează în peste 23 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO