Bănci și Asigurări

Grecii de la Medsana isi fac societate de asigurari de sanatate de 10 mil. euro

17.10.2005, 18:48 35

Grupul elen Athens Medical Group, prezent pe piata romaneasca prin clinicile Medsana, va investi in urmatorii cinci ani 50 mil. euro in extinderea activitatilor din Romania, dintre care 10 mil. euro in deschiderea unei subsidiare a companiei de asigurari de sanatate din cadrul grupului, La Vie Assurance.

"O data cu intrarea in Uniunea Europeana, economia romaneasca va creste. Atunci cand economia merge bine, oamenii cauta sa-si asigure bunurile, iar cel mai important bun este sanatatea", a explicat Georgios Apostolopoulos, presedintele grupului elen, motivele intrarii pe piata asigurarilor de sanatate.

"Nu ne intereseaza sa cumparam o companie de pe piata romaneasca. Vom aduce compania noastra aici", a mai spus Apostolopoulos. El a adaugat ca societatea va avea un capital social de circa 10 mil. euro, la fel ca societatea-mama din Grecia.

Portofoliul La Vie Assurance va contine produse de asigurare de sanatate atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii care vor sa ofere astfel de polite angajatilor.

Athens Medical Group detine doua clinici in Bucuresti si intentioneaza sa construiasca, in urmatorii cinci ani, inca cinci centre medicale in capitala si orasele mari ale tarii. De asemenea, grecii vor sa infiinteze un spital privat.

"Am inceput discutiile pentru constructia spitalului acum un an. Ceea ce asteptam noi este sa se clarifice legislatia asigurarilor private de sanatate. Aceste servicii nu sunt foarte cunoscute aici", a explicat presedintele Athens Medical Group.

"Pana la infiintarea spitalului nostru, suntem in discutii cu Spitalul Universitar, care ne va concesiona 30 de paturi", a spus Apostolopoulos. Parteneriatul public-privat ar putea fi demarat la inceputul anului viitor si o data cu acesta isi va incepe activitatea si compania de asigurari. La Vie Assurance activeaza in Grecia si Rusia.

Pana in prezent, Athens Medical Group a investit aproximativ 4,5 mil. euro in Romania. Grupul a infiintat prima clinica in 1996, iar a doua - la sfarsitul saptamanii trecute. Investitiile in ultima clinica au depasit un milion de euro.

In primele opt luni ale acestui an, Medsana a inregistrat o cifra de afaceri de peste 2 mil. euro, iar pentru intreg anul oficialii grupului estimeaza afaceri de circa 5 mil. euro, duble fata de anul trecut.

Jucatorii de pe piata asigurarilor private de sanatate sunt Omniasig Addenda, Interamerican si Aviva. De asemenea, Allianz-Tiriac si Generali vor lansa cate un produs de asigurare de sanatate in aceasta saptamana.

Primul spital privat din Romania, Euroclinic, a fost infiintat in luna iunie a acestui an de grupul financiar olandez Eureko, actionarul majoritar al Interamerican si al retelei de clinici private Medisystem. Investitia in acest spital a depasit 9 mil. euro. Alti furnizori privati de servicii medicale care au anuntat ca vor infiinta spitale private sunt MedLife, Centrul Medical Unirea, Medicover Romania si Romar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO