Bănci și Asigurări

Grupul BRD a restructurat credite de peste 1 mld. lei

Grupul BRD a restructurat credite de peste 1 mld. lei

Autor: Razvan Voican

25.04.2011, 23:41 64

Grupul BRD, care include a doua mare bancă de pe piaţă, aînregistrat la sfârşitul anului trecut credite în valoare de 1,022mld. lei (239 mil. euro) ale căror termene au fost renegociate cuclienţii pentru a nu deveni restante sau depreciate. Conformraportului anual, soldul acestei categorii de credite a crescut cu20,5% anul trecut comparativ cu 2009, dinamica fiind susţinută derestructurarea creditelor de consum.

La sfârşitul lui 2010 creditele de consum cu termene renegociateaveau o valoare contabilă de aproape 262 mil. lei, nivel mai multdecât dublu comparativ cu anul precedent. Creditele restructuratepentru societăţi au crescut cu numai 4,3%, până la 641 mil. lei, întimp ce la ipotecare soldul finanţărilor renegociate a scăzut cu18%, până la 6,8 mil. lei.

La nivelul pieţei, restructurările de credite continuă, ajungândşi la a doua rundă, în condiţiile în care precedentele renegocieriau expirat, dar economia nu şi-a revenit astfel încât clienţii săpoată plăti conform condiţiilor iniţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO