Bănci și Asigurări

Grupul spaniol La Caixa se pregateste sa preia Libra

14.04.2008, 19:26 31

Banca spaniola La Caixa se afla in negocieri finale pentru preluarea Libra Bank de la fondul de investitii Broadhurst, care detine indirect, prin societatile din portofoliu, 100% din capitalul institutiei de credit, au declarat surse apropiate tranzactiei.
"La Caixa a facut o propunere foarte tentanta pentru Broadhurst, iar afacerea va fi incheiata intr-o perioada foarte scurta", au adaugat sursele citate, fara a oferi detalii privind valoarea tranzactiei.
Contactat telefonic, Siminel Andrei, presedintele NCH Advisors, companie care administreaza activitatea locala a fondului american de investitii Broadhurst, a evitat sa confirme direct negocierile cu La Caixa.
"Sectorul financiar bancar are un potential de crestere deosebit si de aceea nu se pune problema vanzarii bancii, dar suntem interesati de un parteneriat cu un jucator global, care sa sprijine cu know-how si tehnologie dezvoltarea bancii", a declarat Siminel Andrei.
La Caixa a intrat pe piata in toamna lui 2007 prin deschiderea unei sucursale.
La acel moment, presedintele Juan Maria Nin a declarat ca banca este interesata sa preia o institutie de credit specializata pe retail. El preciza ca o astfel de achizitie va presupune si tintirea unei cote de piata pe segmentul de profil de 3-4% pe termen scurt.
Intre timp, La Caixa a cumparat aproape 5% din actiunile Bancii Transilvania si a incheiat un parteneriat prin care BT le ofera servicii clientilor corporate ai bancii spaniole, in special investitorilor imobiliari, prin intermediul unui Spanish Desk infiintat in sucursala Bucuresti a BT.
La finele lunii septembrie a anului trecut, activele Libra Bank se ridicau la 641 de milioane de lei. Banca are un capital de 105 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO