Bănci și Asigurări

HVB Bank isi largeste reteaua

14.09.2005, 18:50 17

HVB Bank a deschis o noua sucursala in Bucuresti, pe Bulevardul Carol, reteaua sa ajungand astfel la 14 unitati. Aceasta este a cincea unitate a bancii din Capitala.

HVB are o retea teritoriala restransa, fiind orientata preponderent spre segmentul corporativ, care nu necesita o prezenta teritoriala semnificativa.

"Sucursala Carol vine sa acopere un punct strategic de pe harta Capitalei. Potrivit studiilor, zona bulevardelor Carol si Mosilor prezinta unii dintre cei mai buni indicatori din punctul de vedere al potentialului de a dezvolta afaceri, in special datorita concentratiei de populatie de aici", spune Manuela Plapcianu, directorul Diviziei de Retail Banking a HVB Romania.

Banca a lansat inca de anul trecut mai multe produse si servicii destinate clientilor individuali, segment pe care doreste sa-si intareasca pozitia si a deschis mai multe sucursale. La inceputul lunii, HVB si Banca Tiriac au inceput oficial procesul de fuziune, operatiunea urmand sa fie finalizata in primele luni ale anului viitor. Pana atunci, cele doua banci vor functiona in paralel. Prin aceasta fuziune, HVB isi asigura extinderea pe segmentul de retail, unde Banca Tiriac detine o pozitie semnificativa.

Echipele manageriale ale HVB Bank si Banca Tiriac au facut schimb de oameni in pregatirea fuziunii care urmeaza sa aiba loc in urma tranzactiei finalizate la sfarsitul lui august. In urma acestei consolidari, va rezulta HVB Tiriac, care va detine active de peste 2,2 miliarde de euro si locul patru in sistemul bancar, cu o cota de aproximativ 7,5%. HVB Bank va detine controlul in cadrul noii institutii, cu 50% plus una din actiuni.

HVB Bank detinea la sfarsitul primului semestru active totale in valoare de 5,2 miliarde de lei (1,46 miliarde de euro), in crestere cu 52% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La sfarsitul primelor sase luni banca inregistra un profit net de 80,2 milioane de lei (peste 22 de milioane de euro), cu peste 50% decat rezultatul inregistrat in urma cu un an.

Banca Tiriac a obtinut in primele sase luni un profit net de 11,6 milioane de euro si detinea la sfarsitul lui iunie active de aproximativ 800 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO