Bănci și Asigurări

HVB Bank s-a dus la Unirea

31.08.2004, 00:00 19



HVB Bank Romania, membra a grupului german HVB, si-a deschis cea de-a zecea sucursala, localizata in centrul comercial Unirea Shopping Center.



Pozitia ultracentrala si fluxul mare de vizitatori au atras de mai multa vreme atentia bancilor, fiind prezente cu sucursale Piraeus Bank si Raiffeisen Bank. De asemenea, si-au instalat bancomate Banca Transilvania si Banca Tiriac.



"Noua sucursala deschisa intr-o zona cu puternic potential de afaceri reprezinta un pas important in cadrul programului ambitios de dezvoltare a unei retele puternice pe intreg teritoriul Romaniei si in special in Capitala", a declarat Helmut Bernkopf, vicepresedintele HVB Bank Romania. Pana la sfarsitul anului, HVB pregateste deschiderea a inca patru sucursale, dintre care doua sunt in constructie la Arad si Ploiesti.



Banca opereaza in prezent in Bucuresti patru sucursale, pe langa cele din Timisoara, Oradea, Cluj Napoca, Brasov, Constanta si Sibiu.



Clientii sucursalei Unirea vor putea beneficia de toate produsele din portofoliul HVB Bank - de la operatiuni bancare standard pana la credite (Creditul Personal, Creditul Auto, Creditul pentru Locuinta, Creditul pentru Constructii de Locuinte, Creditul pentru Studii, Descoperitul de Cont) si solutii financiare personalizate. Noua sucursala va avea in dotare doua bancomate, la unul dintre ele accesul fiind deschis 24 de ore din 24.



De asemenea, este amenajat un "Internet Corner" in care se afla un calculator cu acces la internet, prin care pot fi procesate operatiuni prin Online B@nking.



Programul de lucru cu clientii este adaptat orarului centrului comercial: in fiecare zi a saptamanii pana la ora 20:00, cu exceptia duminicii, cand sucursala va fi deschisa pana la ora 18:00.



HVB face astfel inca un pas spre dezvoltarea unui segment de retail semnificativ, in contextul unei concurente care se anunta din ce in ce mai puternica. Banca incearca sa atraga clienti fideli prin oferirea de produse personalizate, adaptate cerintelor individuale.



La sfarsitul lunii iunie, HVB deservea circa 21.000 de clienti, in crestere cu 75% in decurs de un an, dintre care 3.000 de companii si 18.000 de persoane fizice.



Pe primele sase luni ale acestui an, HVB Bank a obtinut un profit de circa 9,3 milioane de euro, activele bancii ajungand la circa 609 milioane de euro. Pana acum, banca a optat pentru o asa-numita strategie de crestere organica, prin forte proprii, insa oficialii grupului au confirmat la inceputul acestui an interesul pentru preluarea BCR, cea mai mare banca de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO