Bănci și Asigurări

Ian Harroks a plecat de la Astra la Sara Merkur

11.02.2004, 00:00 22



Ian Harroks, unul din putinii expati ramasi in Romania dupa venirea ca reprezentant al unei multinationale, a plecat din pozitia de vicepresedinte al companiei de asigurari Astra si va prelua functia de director general si presedinte al companiei de asigurari de viata cu capital austriac Sara Merkur.



Harroks a venit in Romania acum patru ani la conducerea companiei de asigurari de viata AIG Life Romania, bransa a American International Group, ca sa treaca la sfarsitul anului 2002 la Astra.



El spune ca nu este deloc intempestiva plecarea sa de la Astra (care s-a produs in decembrie anul trecut) si ca este in relatii bune in continuare cu omul de afaceri care controleaza compania, Dan Adamescu. Adamescu, care a intrat in posesia Astra la mijlocul anului 2002, l-a prezentat la vremea respectiva pe Harroks ca pe unul din oamenii de baza prin care Astra va creste pe piata asigurarilor.



"La Astra am facut ceea ce m-am angajat sa fac: sa sustin crearea diviziei de asigurari de viata si sa transfer expertiza de management. Cred ca perioada mea la Astra a fost atat de lunga cat a trebuit sa fie", a explicat Harroks.



El spune ca a negociat cu Sara Merkur de la mijlocul lunii ianuarie si ca numirea va deveni efectiva in urmatoarele 10 zile.



"Mandatul meu la Sara Merkur este de a readuce compania in top 10 pe termen scurt si sa speram ca va reintra in top 5 in urmatorii 3-4 ani". Sara Merkur a fost pana acum 4-5 ani in primele companii de asigurari de viata, dar sub presiunea competitiei din ce in ce mai puternice, a coborat pe locul 11-12.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO