Bănci și Asigurări

Iar a castigat Omniasig contractul la Tarom

10.09.2004, 00:00 19

Contractul pentru asigurarea Casco aeronave si de raspundere civila la Tarom pentru perioada 2004-2005 a fost castigat si anul acesta, ca si anul trecut, de compania de asigurari Omniasig.
Contractul a fost incheiat pentru suma de 5,04 mil. $, criteriul de evaluare fiind pretul cel mai scazut, a anuntat Bursa Romana de Marfuri, care a organizat licitatia pentru desemnarea castigatorului contractului.
Omniasig a castigat contractul in fata companiei Astra, singura societate de asigurari care a mai participat la licitatie.
"Astra a fost descalificata in urma studierii documentelor de calificare depuse, deoarece nu a indeplinit unele conditii prevazute in documentatie", a precizat BRM.
BRM mai explica: dupa ce a fost constatata si indeplinirea conditiilor tehnice solicitate de catre Omniasig, "s-a trecut la deschiderea propunerii financiare". Omniasig solicitase o prima totala de 5,4 milioane $, dar, in urma negocierilor, prima a ajuns la 5,04 mil. $.
Anul trecut, Omniasig a castigat in fata Ardaf, Astra si Allianz-Tiriac Asigurari. Licitatia a fost contestata de ceilalti competitori., iar Ardaf a intentat proces Bursei Romane de Marfuri pentru nerespectarea legii achizitiilor publice. Ardaf, care a afirmat ca cerinta unei experiente "similiare" este neconforma cu legea, a castigat in prima instanta, dar procesul nu s-a incheiat.
Omniasig a mai asigurat flota Tarom si in 2002-2003. Pana in 2002, contractul de asigurare al Tarom a fost incheiat in fiecare an de o societate de asigurari a grupului anglo-indian Balli, Anglo-Romana. Contractul cu Tarom ii asigura acestei companii cea mai mare parte a veniturilor, iar de cand nu l-a mai incheiat si-a incheiat si activitatea de pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO