Bănci și Asigurări

Indicele de încredere macro CFA România a staţionat în septembrie la un nivel ridicat

Indicele de încredere macro CFA România a staţionat...

Autor: Claudia Medrega

24.10.2013, 12:23 176

Indicele de încredere macroeconomică CFA România, care cuantifică aşteptările analiştilor financiari privind evoluţia economiei pe un an, a ajuns în septembrie la 47,7, nivel apropiat de cel din august.

Indicatorul evaluează previziunile analiştilor financiari membri ai CFA România cu privire la starea actuală a economiei, dar şi perspectivele pentru următoarele 12 luni. În luna august indicatorul de încredere era la 47,8 puncte, maximul ultimelor 12 luni.

În septembrie indicatorul condiţiilor curente a fost de 28,8, în scădere faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a înregistrat valoarea de 57.1 (uşor mai ridicată decât în luna precedentă).

Activitatea economică a dat semnale de revigorare în prima parte a anului, iar analiştii au îmbunătăţit estimările privind creşterea PIB din acest an spre 2% sau chiar peste, având în vedere anul agricol bun.

Economia ar putea primi la începutul lunii noiembrie un alt semnal de încredere printr-o nouă decizie a Băncii Naţionale de reducere a dobânzii-cheie la lei, probabil până la 4%, conform estimărilor avansate de majoritatea ana­liştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO