Bănci și Asigurări

ING Asigurări, plus 10% la afaceri şi profit dublu pentru anul trecut

 Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări

Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări

Autor: Liviu Popescu

12.02.2015, 00:06 159
ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor de viaţă, a subscris anul trecut prime de 614 mil. lei (140 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de 2013, pe fondul interesului clienţilor pentru poliţele cu componentă investiţională (unit-linked).
 
Asigurările unit-linked au repre­zentant 35% din contractele noi în 2014 faţă de 25% în 2013 şi au ajuns să repre­zinte jumătate din numărul contrac­telor aflate în vigoare.
 
„Remarcăm revenirea interesului clienţilor pentru produsele unit-linked şi, în particular, pentru con­trac­tele cu primă unică. Tendinţe pozitive au fost şi creşterea primei medii, dar şi scăderea numărului de clienţi care renunţă la asigurare“, a declarat Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări.
 
Prima brută medie pentru contractele încheiate anul trecut a fost de 1.700 de lei, în creştere cu 10%. Cheltuielile cu indemnizaţiile plătite au însumat 126 de milioane de lei, cu 3% mai mult faţă de 2013. Circa 80% au fost beneficii plătite pentru contracte ajunse la maturitate.
 
ING Asigurări a încheiat anul cu un profit brut de 31 mil. lei (7 mil. euro), de două ori peste nivelul înregistrat în 2013, respectiv 12,5 mil. lei. Asigurătorul a explicat creşterea profitului prin diminuarea volumului de investiţii, pe fondul finalizării unor proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO