Bănci și Asigurări

ING Bank reduce dobanda si la credite, si la disponibilitati

20.04.2005, 17:55 23

ING Bank opereaza noi reduceri ale dobanzilor atat la credite, cat si la disponibilitatile in contul curent special, incepand cu data de 20 aprilie 2005.

Astfel, dobanda perceputa la creditul de consum in lei Extra''ROL coboara cu un punct, de la 25% la 24%, in timp ce detinerile in contul curent Cont''ROL vor fi remunerate cu 10%, fata de 10,5% in prezent. Concurenta ofera insa credite de consum si la dobanzi de 17-18%.

Cele doua produse bancare se adreseaza persoanelor fizice si sunt disponibile prin unitatile Self''Bank, unde accesul la conturi este realizat prin automate bancare. Pana in prezent, prin programul de retail al ING au fost deschise peste 40.000 de conturi.

Potrivit ING Bank, numarul de conturi Cont''Rol, avand atasat un card Visa, a trecut de 60.000, fiind in crestere cu circa 20.000 fata de acum doua luni. Pana la sfarsitul acestui an, banca isi propune sa extinda reteaua de retail la 100 de unitati ING Office.

Profitul brut al ING Bank Romania a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, pana la 1.125,86 miliarde lei (27,8 mil. euro), in timp ce activele au urcat cu 96%, atingand 50.442,14 miliarde lei (1,27 mld. euro),

"Masura de reducere a dobanzilor vine ca urmare a deciziei BNR de a reduce dobanda de politica monetara, pentru a reflecta consolidarea procesului de dezinflatie", a spus Misu Negritoiu, director general adjunct al ING Bank. La inceputul lunii aprilie, BNR a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara pana la nivelul de 12,5%.

In ultima perioada, dobanzile au continuat trendul descendent, atat la credite, cat si la depozite, atingand noi niveluri minime. La credite, din ce in ce mai multe banci percep dobanzi fixe la lei pe anumite perioade.

In acelasi timp, remunerarea depozitelor a scazut pana la 7-8% pe an, multe banci oferind dobanzi mai scazute cu cat maturitatea unui depozit este mai lunga, indicand astfel asteptari privind mentinerea tendintei de descrestere a dobanzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO