Bănci și Asigurări

ING: Investim peste 10 milioane de euro anual în digitalizarea băncii din România

ING: Investim peste 10 milioane de euro anual în...

Autor: Anelis Baciu

04.10.2017, 10:04 848

Grupul olandez ING Bank are un buget pentru investiţii în digitalizare de 800 milioane de euro la nivel global, investiţii care ar urma să reducă costurile totale cu circa 900 milioane de euro până în 2021, a spus Aris Bogdaneris, head of challengers & growth markets şi membru al board-ului. Intenţia băncii este de a construi platforme digitale care să reunească clienţi din mai multe zone geografice.

 
Aceste platforme vor asigura aceeaşi calitate a serviciilor indiferent de ţara din care provine un client.
 
Prima platforma va cuprinde 5 ţări din Europa de Vest:  Italia, Spania, Austria, Republica Cehă, va fi finalizată până în 2021. O altă platformă va fi dezvoltată pentru piaţa din Germania , iar cel de-a treia este destinată zonei Benelux. România va fi alipită la una dintre aceste platforme.
 
„Vedem aceste platforme ca viitorul şi nu doar în sistemul bancar. Ne inspirăm de la Alibaba, Facebook sau Amazon pentru a oferi o experienţă digitală, pentru că şi clienţii compară experienţa ING cu experienţa pe care o au pe Facebook sau Amazon, nu o compară cu cea oferită de altă bancă. Competitorii noştri la nivel global sunt mai degrabă companiile platforme ca Alibaba, Facebook sau Amazon decât băncile tradiţionale", a explicat Aris Bogdaneris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO