Bănci și Asigurări

ING isi autorizeaza brokerul pentru pensii facultative

16.04.2007, 17:46 72

Amsterdam Broker de Asigurare si OVB Allfinanz Romania Broker de Asigurare sunt primii intermediari in asigurare de pe piata locala care au solicitat Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizarea ca agenti de marketing al pensiilor facultative. Infiintat in 2006, Amsterdam Broker este un broker de asigurare controlat de ING Bank prin care banca olandeza vinde politele ING Asigurare Locuinta si ING Casco in cele peste 100 de ING Office-uri din toata tara.
OVB Allfinanz este un broker de asigurare german cu sediul in Cluj ce activeaza pe piata romaneasca din 2002, compania colaborand cu AIG Life, Generali Asigurari, Wiener Staedtsche, Grawe. De asemenea, compania de asigurari Allianz-Tiriac a depus cerere de autorizare ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al primului sau prospect de pensii facultative, dupa ce a primit din partea CSSPP avizul de constituire a societatii in luna martie a acestui an. Pana in prezent doar ING Asigurari de Viata, Ernst& Young Assurance Services, Deloitte Audit si BRD au fost autorizate sa activeze in sistemul pensiilor private de CSSPP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO