Bănci și Asigurări

ING Nederlanden, prime de 18 mil. euro la trei luni

06.05.2004, 00:00 16



ING Nederlanden Asigurari de Viata a anuntat ca a avut un volum de prime brute subscrise de 727 miliarde lei (18 mil. euro) pe primul trimestru, "in conformitate cu estimarile initiale ale companiei si in crestere fata de perioada similara a anului trecut".



Compania nu a anuntat care a fost cresterea exacta a afacerilor pe primul trimestru si nici anul trecut nu a dat publicitatii primele brute subscrise. Conform rezultatelor la trei luni din 2002 si a evolutiei din 2003 (crestere in lei de 12% a primelor brute subscrise) ING Nederlanden Asigurari de Viata a avut o crestere de circa 35-40% in lei a primelor subscrise pe primul trimestru si deci de 20% in euro.



"Aceasta crestere consolideaza pozitia de lider a ING Nederlanden in domeniul asigurarilor de viata", a declarat Violeta Ciurel, director general ING Nederlanden.



Compania mizeaza anul acesta pe asigurarile de viata legate de investitii, programele de pensii, asigurarile pentru studiile copiilor, asigurarile mixte de viata si asigurarile de viata suplimentare.



"In plus, intentionam sa adaugam noi facilitati produselor deja existente - cum ar fi optiunea de intrerupere pe perioada determinata a platii primelor - si sa lansam un nou produs, asigurarea pentru invaliditate temporara", a adaugat Violeta Ciurel. Compania va mai lansa si asigurarea mixta de viata cu administrare distincta a celor doua componente, protectie si economisire.



Produsele de economisire sunt sustinute de companiile de asigurari pentru a acoperi golul legislativ al produselor de asigurare de pensie. Legea pensiilor private este inca in discutie in Parlament, dar multe companii de asigurari au lansat deja produse de pensii obtinute prin modificarea produselor de asigurari de viata.



Cota de piata a companiei a scazut anul trecut la sub 50%, fata de 55% anul anterior, compania incheind anul 2003 cu prime brute subscrise de 2749 miliarde lei (73,3 milioane euro).



Cei mai mari competitori ai societatii pe piata romaneasca sunt Asirom, Aviva, Omniasig Asigurari de Viata, AIG Life, Interamerican, Allianz-Tiriac sau Unita. Piata asigurarilor de viata a ajuns anul trecut la peste 170 milioane de euro, mai mult cu 22% fata de anul anterior. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO