Bănci și Asigurări

ING: Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat in 2011 in categoria 'investment grade'

01.04.2010, 16:22 54

Ratingul de tara al Romaniei depinde in mare masura deconsolidarea fiscala si ar putea fi ridicat anul viitor de Fitchsi/sau Standard & Poor's (S&P) in categoria investmentgrade, 2011 putand aduce astfel o apreciere semnificativa a leului,potrivit unei analize ING citata de Mediafax Business.

Analistii bancii anticipeaza ca Romania va rata tintele dedeficit bugetar in 2010 si 2011, insa acordurile de imprumut cu FMIsi UE nu vor avea de suferit, datorita progreselor im privintaimplementarii politicii fiscale.

Astfel, deficitul bugetar va fi redus, insa nu atat de mult catse preconizeaza acum (de la 36 miliarde lei in 2009 la 32 miliardelei in acest an, respectiv 26 miliarde lei in 2011).

"Consoldiarea fiscala se afla la baza oricarui upgrade alratingului (...) Nu anticipam nicio ridicare a ratingului in acestan, insa la inceputul sau in timpul anului 2011 Fitch si/sauS&P ar putea urca ratingul in categoria investment grade",anticipeaza analistii ING. Mai multe despre analiza ING cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO