Bănci și Asigurări

ING: Romania genereaza 15% din profiturile din Europa Centrala pe wholesale

16.11.2007, 19:37 21

Olandezii de la ING nu sunt ingrijorati de erodarea cotei de piata pe total active, fiind concentrati pe consolidarea unor pozitii importante pe anumite segmente "cheie".
"Pe wholesale, urmarim cota de piata pe segmentele imporante de clienti - multinationale, blue-chip-uri locale si companii de talie medie - unde vrem sa ne situam intre primii cinci jucatori", spune Ralph Hamers, seful retelei diviziei de Wholesale Banking in grupul ING. Hamers a condus sucursala ING Romania la inceputul anilor 2000.
Sucursala locala a ING a pierdut teren de la sfarsitul anului trecut judecand dupa cota de piata pe active totale, coborand trei pozitii, pana pe locul zece.
"Am vazut ca am coborat pana pe locul zece, in functie de active, insa aceasta se datoreaza unor variatii ale plasamentelor financiare ale clientilor. Locul zece nu reflecta forta pe piata a ING", comenteaza Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania.
Ralph Hamers spune ca Romania a devenit "a patra piata de casa" pentru ING, dupa Olanda, Belgia si Polonia. Aceasta se traduce prin investitii sustinute pentru dezvoltarea afacerilor si aducerea tuturor subsidiarelor grupului. Planurile pentru anul 2008 prevad extinderea retelei de unitati wholesale (dedicate clientilor corporativi) pana la 35, in paralel cu dezvoltarea de noi produse.
"Avem o strategie de investire in Romania. Pana acum am investit masiv in oameni, sisteme si retea, care a crescut cu 20 de unitati de wholesale si 140 de unitati de retail", explica Hamers, considerand ca diminuarea profitului din ultimii ani nu a fost un cost mare pentru sustinerea cresterii organice. Singura alternativa ar fi fost o achizitie. "Nu excludem o achizitie, insa nu ne concentram pe o asemenea strategie, pentru ca in Romania mai este inca loc pentru cresteri organice", apreciaza oficialul ING.
In prezent, pe wholesale banking, ING genereaza aproximativ 15% din profiturile obtinute de grup in Europa Centrala.
ING a prezentat ieri noua oferta de produse derivative, care pot asigura protectie impotriva riscurilor date de variatiile de curs sau de dobanda. Olandezii ofera atat produse de baza - forward pe curs sau pe rata dobanzii - cat si sofisticate, de tipul optiunilor exotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO