Bănci și Asigurări

Interamerican a vandut sanatate de 0,65 mil. euro

01.05.2007, 16:39 11

Compania de asigurari Interamerican, membra a grupului olandez Eureko, a subscris pe primele patru luni ale acestui an asigurari de sanatate de circa 2,3 milioane lei (0,65 mil. euro), reprezentand 90% din venitul pe acest segment inregistrat in 2006, de 2,6 milioane lei (0,73 mil. euro).
"In opinia noastra, numarul politelor este mai putin relevant, pentru ca sub un contract pot fi mai multi asiguratori. Interamerican se adreseaza atat segmentului corporate prin trei produse, cat si segmentului persoanelor fizice prin doua produse premium", a declarat Mircea Oprescu, director de sanatate la Interamerican. Prima de asigurare pentru asigurarile individuale este de 30, respectiv 60 de euro/luna, in timp ce pentru segmentul corporate variaza intre 10 euro/luna si 30 de euro pe luna in functie de limita financiara anuala stabilita de angajator. Piata asigurarilor de sanatate a ajuns anul trecut la 10 mil. euro in conditiile in care pe piata locala activeaza circa 15 jucatori. "Adevarata dezvoltare a acestui sector va fi vizibila in momentul in care va exista o legislatie mai clara si o incurajare fiscala reala", a mai spus Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO