Bănci și Asigurări

Interamerican si BCR se pregatesc de pensii private

17.05.2007, 18:43 18

Compania de asigurare Interamerican si-a anuntat formal intentia de intrare pe piata pensiilor private, prin depunerea unei cereri de constituire a societatii Interamerican Pensii, care va administra atat pensii facultative (pilonul III), cat si pensii obligatorii (pilonul II).
De asemenea, BCR a anuntat depunerea cererii pentru constituirea unei societati de pensii obligatorii, in care va investi peste 15 milioane de euro. Pentru pensiile facultative, BCR va folosi societatea de asigurari de viata a grupului.
Pana acum, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, ING Asigurari de Viata, Aviva Romania, Raiffeisen AM si OTP Garancia s-au aratat interesate formal de pensiile private.
Saptamana aceasta, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a adoptat norma care permite unei societati de pensii sa administreze ambele tipuri de pensii, acesta fiind momentul asteptat de In-teramerican pentru depunerea cererii de constituire a unei societati specializate. Intr-o situatie asemanatoare se afla si Omniasig, care se pregateste sa faca pasul de intrare pe piata, ducand numarul jucatorilor la opt.
Primele produse de pensii private pot fi deja cumparate de pe piata, trei fonduri fiind deja autorizate de CSSPP in acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO