Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo anunţă pierderi de patru ori mai mari la nouă luni

Autor: Marius Oncu

08.11.2011, 17:45 353

Pierderile Intesa Sanpaolo în România au crescut de peste patru ori în primele nouă luni ale anului, de la 4 milioane de euro în 2010 la 17 milioane de euro în acest an, a anunţat, marţi, grupul italian.

Veniturile operaţionale au scăzut cu 6,5% în primele nouă luni, la 35 milioane de euro, în timp ce costurile operaţionale s-au redus cu 12,1%, la 27 milioane de euro.

Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 500 de milioane de euro la finele lunii sptembrie, la fel ca în iunie, dar în urcare cu 25% faţă de 400 de milioane de euro la finele anului trecut.

Soldul creditelor a stagnat la 800 de milioane de euro, atât faţă de decembrie, cât şi comparativ cu iunie.

Activele totale ale băncii în România se situau la 1,2 miliarde de euro în septembrie, în stagnare faţă de sfârşitul primului semestru, în timp ce raportat la decembrie au avansat cu 20%, de la 1 miliard de euro.

Valoare creditelor îndoielnice a urcat la 69 de milioane de euro, de la 64 milioane de euro în decembrie şi 68 milioane de euro la finele lunii iunie.

Creditele substandard şi restructurate au crescut de aproape două ori faţă de sfârşitul anului trecut, de la 32 milioane de euro la 60 milioane de euro. În iunie, portofoliul de astfel de credite se situa la 51 milioane de euro.

La nivel de grup, profitul Intesa Sanpaolo a scăzut de la 2,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului tercut la 1,93 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO