Bănci și Asigurări

Investiţie de 13 milioane de euro în Cluj, într-o fabrică ce produce piese pentru pompe industriale

Investiţie de 13 milioane de euro în Cluj, într-o...

Autor: Vasile Magradean

26.09.2018, 11:35 664


Administratorul Pfeiffer Vacuum România, Pascal Fesneau, care este şi consul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, la ceremonia de inaugurare a noii unităţi de producţie că activitatea defăşurată este una tehnică şi necesită din partea angajaţilor mulţi ani de pregătire.

„Noul spaţiu de lucru din Parcul Industrial Nervia din comuna Apahida, de lângă Cluj-Napoca, va servi activităţilor de prelucrări mecanice, de producţie piese pentru pompe industriale de vid, care se asamblează în Germania şi Franţa, respectiv de reparaţie a acestor pompe, în condiţiile în care s-a dorit extinderea producţiei. Ne propunem şi creşterea numărului de angajaţi, de la 74 la 100”, a spus Fesneau.

La ceremonie au participat oficialităţi locale, oameni de afaceri, dar ambasadorul Franţei, Michele Ramis, şi cel al Germaniei, Cord Meier-Klodt.

Ambasadorul Franţei a declarat că investiţia Pfeiffer Vacuum reprezintă o poveste de succes franco-germană şi este una importantă care va permite companiei o creştere a producţiei.

„Demonstrează că România creşte perfomanţele de dezvoltare în domeniul inovării şi competiţiei legate de calitatea produselor”, a spus diplomatul francez.
La rândul său, ambasadorul Germaniei a subliniat că inagurarea noii fabrici înseamnă o colaborare trilaterală franco-germană-română.
Pfeiffer Vacuum activează în România din 2003, noua fabrică din Cluj-Napoca fiind a opta din cadrul companiei, restul fiind situate în Germania, Franţa, SUA, China şi Vietnam.

Grupul Pfeiffer Vacuum, înfiinţat în 1890 în Germania, este unul dintre liderii pe piaţa globală a pompelor de vid cu o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro în 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO