Bănci și Asigurări

Ioannis Alfieris, om de afaceri elen: Este foarte probabil ca mâine să fie restricţii la retragerile şi transferurile bancare din băncile din Grecia

Ioannis Alfieris, om de afaceri elen: Este foarte...
28.06.2015, 13:12 1408


Ioannis Alfieris, om de afaceri si secretarul Camerei de Comert Romano Elene, spune ca dupa toate datele, luni vor fi introduse restrictii de transfer de capital la bancile din Grecia, dar Grecia va ramane in zona euro.

Oricum, de la bancomate nu se pot retrage mai mult de 600 de euro/cont pe zi, afirma Alfieris, majoritatea celor care stau la cozi la bancomate fiind cetateni straini care lucreaza in Grecia. 

"Guvernul Tsipras a procedat corect cand a cerut referendum pentru masurile cerute de finantorii internationali, pentru ca in Parlament nu ar fi avut sanse sa treaca noul program si ar fi cazut guvernul. Eu cred ca oamenii vor vota programul", spune Alfieris.

Omul de afaceri elen spune ca Grecia nu va iesi din zona euro pentru ca situatia din Grecia este mai mult decat o problema a unei singure tari.

"Azi e Grecia, maine va fi Italia, Spania, Portugalia. Nu se poate sa nu se gaseasca o solutie pentru o tara cu 1-2 la suta din PIB ul Uniunii Europene. Unde este solidaritatea europeana?", spune Alfieris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO