Bănci și Asigurări

Isărescu: În 2011 am avut 3,9 falsuri la un milion de bancnote în circulaţie

Isărescu: În 2011 am avut 3,9 falsuri la un milion de bancnote în circulaţie

Autor: Voican Razvan

19.03.2012, 00:03 242

Falsurile de bancnote româneşti au devenit foarte rare şi realmente grosolane, fiind uşor de indentificat pentru oricine, spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu (desen). El a afirmat într-un discurs privind criminalitatea financiară susţinut la Academia Română, că în 2011 banca centrală a înregistrat 3,9 falsuri la un milion de bancnote în circulaţie, faţă de 3,6 falsuri la un milion în 2010, însă ponderile sunt mult mai mici decât în zona euro unde în 2010 rata era de 63 de falsuri la un milion de bancnote.

"Odată cu introducerea suportului de polimer, capacitatea falsificatorilor de a concura cu tehnologia noastră a fost depăşită semnificativ. (...) Realizăm însă că este o luptă fără sfârşit, că trebuie să ridicăm standardele permanent", a spus şeful BNR. De asemenea, el susţine că volumul tranzacţiilor suspecte de spălare de bani s-a redus dramatic în ultimii ani, iar România este "o ţară de încredere" în acest domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO