Bănci și Asigurări

Isărescu: La noi scăderea dobânzii la credite se transmite mai greu

Isărescu: La noi scăderea dobânzii la credite se transmite mai greu

Mugur Isărescu

Autor: Claudia Medrega

30.03.2012, 00:03 105

BNR a decis ieri să reducă dobânda de politică monetară la 5,25%, operând a patra scădere la rând în încercarea de a presa băncile să reducă dobânzile la creditele în lei.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a prezentat în premieră, într-un briefing de presă, decizia de politică monetară luată în şedinţa de dimineaţă a Consiliului de Administraţie şi şi-a exprimat speranţa că întârzierea transmiterii deciziei BNR asupra dobânzilor băncilor comerciale va fi în mare parte recuperată şi o parte din deciziile BNR se vor reflecta şi la nivelul creditării.

"Sperăm că transmisia măsurilor BNR la dobânzile la credite şi depozite va fi ceva mai rapidă. Nu spun că se va întâmpla peste noapte, va mai dura ceva. Este o problemă structurală care se rezolvă în timp, ca orice problemă structurală", a spus Isărescu, amintind că pe piaţa monetară şi pe piaţa titlurilor de stat semnalul dat de Banca Naţională s-a transmis.

Până acum, "semnalul" dat de banca centrală nu s-a transferat însă la dobânzile la credite, cu toate că ratele ROBOR de pe piaţa interbancară au scăzut vizibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO