Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa au adus un CEO în România după 6 luni de interimat

Italienii de la Intesa au adus un CEO în România după 6 luni de interimat

Autor: Razvan Voican

21.07.2011, 00:00 732

Grupul italian Intesa Sanpaolo l-a numit pe Ezio Salvai, 59 deani, la conducerea filialei locale Intesa Sanpaolo Bank România, elpreluând din această lună coordonarea tuturor activităţilor şiaplicarea strategiei de business.

Timp de aproape şase luni conducerea a fost asigurată interimarde Armando Sala, director general adjunct responsabil cucreditarea, după ce fostul CEO Nicola Calabro a părăsit banca laînceputul anului.

Ezio Salvai a fost în ultimii trei ani preşedintele consiliuluide administraţie al subsidiarei din Slovenia, Banka Koper şi areaproape 40 de ani de experienţă bancară, deţinând mai multe funcţiiexecutive în regiune. Alături de Sala, echipa executivă estecompletată de CFO-ul Catello de Simone.

Deşi Intesa este cel mai puternic grup bancar italian, filialadin România se numără printre cele mai mici bănci locale. Anultrecut a înregistrat o pierdere de 9 mil. euro după IFRS. CorradoPassera, CEO al Intesa Sanpaolo Group, a afirmat franc în primăvarăcă italienii nu au niciun plan deosebit de creştere a afacerilorlocale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO