Bănci și Asigurări

Italo Romena vinde finanţări tip leasing direct prin bancă

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

19.03.2013, 00:00 309

Banca Italo Romena, controlată de grupul italian Veneto Banca, a preluat direct operaţiunile subsidiarei de leasing şi a inclus în oferta de produse a băncii finanţări în leasing pentru achiziţia de autovehicule, echipamente sau imobile. Finanţările pot fi accesate doar de către clienţii companii, iar avansul minim pe care aceştia trebuie să-l prezinte la bancă este de minim 15%.

Firma de leasing deţinută de grupul italian fusese radiată din registrele BNR în vara anului trecut, oficialii Italo Romena afirmând atunci că au luat decizia de a renunţa la companie şi de a integra serviciile de leasing în bancă pentru că nu aducea profit. Italo Romena Leasing a înregistrat în ultimii ani pierderi de milioane de euro, iar capitalul societăţii a fost majorat în mai multe rânduri.

Italo Romena Leasing era un jucător de talie medie pe piaţa leasingului financiar, cu finanţări de câteva zeci de milioane de euro într-un an. Banca Italo Romena deţine active de peste un miliard de euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels