Bănci și Asigurări

Leul castiga teren pana la 4,1189 lei pentru un euro. Unde se indreapta? Comentati aici

12.04.2009, 14:40 14

Leul s-a intarit semnificativ in fata euro, in conditiile in care pe piata au fost activi doar jucatorii locali, in timp ce pietele europene au fost inchise, catolicii sarbatorind Pastele.

BNR a calculat vineri un curs de 4,1189 lei pentru un euro, cu 4,59 bani sub nivelul precedent, stabilind astfel un nou minim al ultimelor trei luni. Dolarul a urcat in schimb cu 0,19 bani, pana la 3,1342 lei, dupa ce a marcat aprecieri puternice in fata euro pe pietele internationale.
Aprecierea puternica a leului nu era asteptata de piata, analistii vazand mai probabile deprecieri ale monedei. Intarirea leului a fost in linie cu evolutiile zlotului polonez si forintului maghiar. Pe parcursul zilei euro a coborat pe piata valutara interbancara de la 4,13 spre 4,11 lei. Spre sfarsitul zilei au aparut insa in piata ordine mai mari de cumparare de valuta, astfel ca euro a urcat spre 4,14 lei.
Pe piata monetara dobanzile pentru scadentele foarte scurte au ramas la nivelurile de 9%-10% pe an, in apropierea ratei de politica monetara a BNR. Pentru plasamentele pe termene mai mari de trei luni dobanzile sunt insa la niveluri mai ridicate, de 13%-14% pe an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO