Bănci și Asigurări

Leul câştigă uşor teren după surpriza inflaţiei mari din martie

Leul câştigă uşor teren după surpriza inflaţiei mari din martie

Autor: Liviu Chiru

11.04.2011, 23:45 20

Leul a câştigat uşor teren în faţa euro, după ce inflaţia pemartie a depăşit din nou estimările, alimentând astfel speculaţiilecă BNR va forţa o scădere în continuare a cursului, pentru a atenuapresiunea scumpirii bunurilor importate, în special acarburanţilor. BNR a calculat ieri un curs de 4,1084 lei pentru uneuro, cu 0,62 bani sub nivelul precedent. Dolarul a pierdut 1,48bani, până la 2,8412 lei.

"Leul a deschis la 4,11 lei pentru un euro, iar după testareanivelului de 4,1040 s-a corectat la 4,1070 lei pentru un euro", acomentat dealerul unei bănci. Începând din februarie leul acâştigat teren semnificativ în faţa euro, cotaţiile coborând de la4,25 până spre 4,09 lei/euro, iar dealerii au suspectat că mişcareaa fost impulsionată cel puţin în prima fază de BNR, care ar urmărisă contrabalanseze astfel presiunile inflaţioniste induse descumpirea carburanţilor şi a alimentelor pe plan internaţional.

În martie preţurile de consum au urcat cu 0,6%, peste aşteptări,ceea ce împinge inflaţia anuală la 8,01%. Pe piaţa monetarădobânzile au continuat să coboare uşor. Pentru scadenţa de o zidobânzile au fost de 2,7%-3,2% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO