Bănci și Asigurări

Libra a primit 1 mil. euro de la actionari

21.04.2009, 18:53 26

Libra Bank, un jucator de talie mica specializat pe nisa profesiilor liberale, si-a majorat capitalul cu 4 milioane de lei (aproape un milion de euro), pana la 136 de milioane de lei, fondurile urmand sa fie utilizate pentru sustinerea proiectelor aflate in derulare.
"Acest demers reprezinta o noua etapa dintr-o strategie investitionala mai ampla a actionarilor bancii, care va continua in cursul anului", afirma reprezentantii bancii. Libra Bank este din 2003 membra a Fondului Amercian de Investitii New Century Holdings, care controleaza mai multe companii pe plan local. De altfel, in actionariatul Libra apar o serie de companii locale. Cei mai mari actionari sunt Romarta, cu 37,33% din actiuni, urmat de Broadhurst Investments, cu 22,6% din capital. Pe lista actionarilor mai apar Metex Big, Valm Proprietati, Electroaparataj, Bil Investitii, Vel Pitar si Sapte Spice.
Libra opereaza o retea teritoriala de 24 de unitati, distribuita la nivel national. Pentru anul acesta nu sunt planuri pentru o extindere semnificativa a retelei. De asemenea, nu este planificata lansarea unor proiecte de investitii importante in cursul acestui an.
In ultimele luni Libra s-a concentrat, la fel ca majoritatea jucatorilor, pe lansarea de produse de economisire. Banca are o pozitie confortabila pe partea de lichiditati, avand depozite atrase de la clienti mai mari decat creditele acordate.
Libra a fost la un pas de a fi vanduta anul trecut, dar discutiile cu un grup financiar spaniol au cazut pe ultima suta de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO