Bănci și Asigurări

Libra Bank îşi schimbă numele în Libra Internet Bank

Libra Bank îşi schimbă numele în Libra Internet Bank

Autor: Razvan Voican

19.08.2011, 00:00 697

Libra Bank, o bancă mică deţinută de fondul american de investiţii NCH, îşi schimbă numele în Libra Internet Bank, semnalând orientarea strategică spre furnizarea de servicii financiare online. Banca precizează că îşi va păstra drept ţintă clientela formată din clienţi cu profesii liberale şi IMM-uri.

"Vom rămâne fideli deservirii categoriei celor cu profesiilor liberale şi IMM-urilor, dar vom explora la maximum toate oportunităţile contextului online. Practic am integrat particula «Internet» în numele băncii pentru a arăta deschiderea noastră spre accesibilitate, atât din punct de vedere al costurilor, cât şi din punct de vedere al operaţunilor", spune Emil Bituleanu, preşedintele băncii. Schimbarea de nume a fost înregistrată deja la Banca Naţională, în registrul instituţiilor de credit.

Banca deţine domeniul de internet www.internetbanking.ro, prin care funcţionează practic serviciile online oferite de Libra. Printre facilităţile incluse mai recent se numără aplicaţia de planificare a bugetului. Banca a raportat pe 2010 un profit net în IFRS de peste 10 mil. lei, iar pe şase luni din acest an un câştig de 9,15 mil. lei, rezultate care îi permit să susţină investiţiile în servicii online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO