Bănci și Asigurări

Liviu Voinea, Viceguvernator, BNR: Inflaţia de acum e cam la maxim şi de aici va începe să scadă

Liviu Voinea, Viceguvernator, BNR: Inflaţia de acum e...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2018, 09:54 978

Inflaţia de acum e cam la maxim, suntem la un platou, şi  de la acest nivel va începe să scadă, aşa că nu văd de ce să fi crescut dobânda de politică monetară acum, a spus Liviu Voinea, Viceguvernator, BNR la ZF Bankers Summit 2018

Alte declaraţii : 

- Perioada de dobânzi scăzute se va încheia încet încet. Să ajungi cu dobânda peste rata inflaţiei. Va mai dura până când Europa ajunge acolo.

- pe baza datelor economice am luat decizia de a nu modifica dobânda de politică monetară. Băncile centale nu lucrează cu certitudini, sunt multe variable neobservabile care se schimbă inclusiv retroactiv. Ne bazăm pe datele efective, care se pot observa, şi pe judecata profesională. Cam aici e platoul şi  de aici va începe să scadă.

- am încredere ca inflaţia va stagna şi apoi va scădea. de ce să cresc atunci dobânda acum. BCE a spus că mai deveme de vara viitoare nu se vede o schimbare de politică de dobânzi, dar până la urmă vor creşte şi acelea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO