Bănci și Asigurări

Luciano Cagnato revine in conducerea Generali Asigurari

24.01.2007, 17:42 47

Generali Asigurari a numit un nou director general adjunct pentru asigurari non-viata in persoana lui Luciano Cagnato, care a mai ocupat aceasta pozitie in perioada 1992-1994.
"Am revenit in Romania dupa 13 ani si am gasit aici multe lucruri schimbate in bine. Am gasit o piata a asigurarilor in miscare, pregatita sa faca fata celor mai exigente cerinte ale clientilor", a declarat Cagnato, care lucreaza la Generali de 30 de ani. "In perioada aceea concurenta insemna mai putin de zece societati pe piata, iar astazi sunt peste 40 de companii de asigurare, semn ca lucrurile au evoluat", a adaugat el.
Generali Asigurari este unul dintre primii zece jucatori de pe piata asigurarilor cu o cota de piata de 5% la primele noua luni ale anului trecut. Compania a subscris pe primele trei trimeste ale lui 2006 prime brute in valoare de 59,8 milioane de euro, in crestere cu aproape 140% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a lui 2005. Cea mai mare crestere a fost inregistrata pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise ajungand pe acest segment la valoarea de 52,2 milioane de euro, aproape triplu fata de primele noua luni ale lui 2005.
O crestere importanta a fost inregistrata si pe segmentul asigurarilor de viata, unde primele au crescut cu peste 90% in euro, ajungand la 7,6 milioane de euro.
In ceea ce priveste daunele, acestea au crescut intr-un ritm mai scazut fata de primele brute subscrise, ajungand la peste 18 milioane de euro, cu doar 30% mai mult decat in perioada ianuarie-septembrie din 2005.
Actionarul majoritar al companiei este grupul financiar austriac Generali Holding Vienna, cu 83,56%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO