Bănci și Asigurări

Marile bănci încep să taie costuri: Barclays analizează un plan prin care ar renunţa la mii de clienţi din cadrul băncii sale de investiţii, încercând să reducă cu 1 miliard de lire sterline costurile

Marile bănci încep să taie costuri: Barclays...

Autor: Ştefan Stan

28.11.2023, 19:56 205

Barclays analizează un plan de renunţare la mii de clienţi din cadrul băncii sale de investiţii, ca parte a unei revizuiri strategice menite să sporească profiturile şi să reducă costurile cu 1 miliard de lire sterline, scrie FT. 

Directorii Barclays s-au întâlnit de mai multe ori în acest an pentru a pune la punct restructurarea, cu numele de cod Minerva, după zeiţa romană a înţelepciunii.

Directorul executiv CS Venkatakrishnan este presat să reducă dependenţa Barclays de serviciile bancare de investiţii şi să returneze mai mult capital investitorilor, un anunţ public fiind aşteptat în februarie.

Acţiunile companiei se tranzacţionează aproape de cele mai scăzute niveluri de la pandemia Covid-19, iar evaluarea Barclays este printre cele mai ieftine dintre toate băncile globale importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO