Bănci și Asigurări

Marketing bancar cu microbuzul

12.11.2004, 00:00 12



Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RAILOC) a lansat ieri o campanie de atragere a clientilor in primul sistem de economisire-creditare in domeniul locativ sustinut de stat.



Pentru o mai buna acoperire a teritoriului, zece microbuze vor vizita pana la Craciun 100 de centre comerciale din toata tara. Persoanele interesate pot semna astfel cereri de deschidere a contractelor de economisire-creditare fara a fi nevoite sa se deplaseze la banca.



De asemenea, RAILOC a deschis birouri de vanzare la Cora si Careffour.



"Clientul potential completeaza cererea de economisire/finantare, depune banii pana la sfarsitul anului la Raiffeisen Banca pentru Locuinte si obtine prima de 30% din ce a economisit, dar nu mai mult de un salariu mediu brut pe economie", explica Hans-Jurgen Ruble, vicepresedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte, responsabil de marketing si distributie.



Practic, la o suma economisita de economisita de 27 milioane lei pana la sfarsitul anului, clientul beneficiaza de o majorarea s sumei in cont cu 8 milioane lei. "Credem ca piata romaneasca de retail bancar are nevoie de proiecte de marketing si promovare de acest an si asta pentru ca, pe de o parte, gradul de bancarizare al populatiei este extrem de scazut, si, pe de alta pentru ca evolutia tehnologiei moderne permite aparitia sucursalelor fara personal sau asa-numitelor puncte expres", mai spune Ruble.



Prima platita de stat se pierde in cazul retragerii banilor mai devreme de un termen minim de cinci ani si fara justificarea folosirii sumei respective pentru investitii in domeniul locativ.



Imprumutul este acordat in lei, iar dobanda - de 6% pe an - va fi fixa pe toata perioada creditului indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.



In primele trei luni de functionare, banca a incheiat 10.266 de contracte de economisire-creditare, in valoare totala de 1.820 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO