Bănci și Asigurări

Mihaela Lupu, în pole-position pentru poziţia de CEO al UniCredit România

Mihaela Lupu, în pole-position pentru poziţia de CEO al...

Autor: Cristian Hostiuc

30.06.2023, 00:05 2848

Mihaela Lupu, directorul financiar al UniCredit Group, este în pole-position pentru a prelua poziţia de CEO al UniCredit Bank România, a şaptea bancă de pe piaţă. UniCredit România a fost condusă în ultimii 17 ani de Răsvan Radu, care a părăsit poziţia în primăvara acestui an. Prima variantă a grupului UniCredit pentru poziţia de CEO a fost Septimiu Postelnicu, care nu a primit aprobarea Băncii Naţionale. Acum, italienii de la UniCredit o propun pe Mihaela Lupu.

Mihaela Lupu este mai puţin cunoscută pe piaţă pentru că nu a fost în prim-plan, fiind director financiar, iar în ultimii ani a fost directorul financiar al diviziei care include operaţiunile UniCredit din Europa Centrală şi de Est.

Conform profilului de pe LinkedIn, Mihaela Lupu este directorul financiar al grupului Italian UniCredit pe divizia Europei Centrale şi de Est din septembrie 2021. Anterior ea a condus zona de planificare, management de capital şi strategie din cadrul grupului în septembrie 2017- august 2021, după ce timp de 9 ani şi 8 luni a ocupat diverse poziţii în cadrul UniCredit Bank România, printre care vicepreşedinte executiv şi director financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO