ZF 24

Mihai Bogza, CIS: Atragerea investiţiilor străine este o „cursă“, iar România trebuie să fie cu zece paşi înaintea altor competitori

Autor: Cătălina Butan, Claudia Medrega

17.09.2013, 00:06 236
Încetineala şi temerea cu care se iau decizii sunt unele dintre principalele motive pentru care nu se fac mai multe investiţii străine în România, iar pe partea de atragere a fondurilor europene nu se vede o îmbunătăţire, consideră Mihai Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS) şi preşedintele Consiliului de Admi­nistraţie al Bancpost.
 
„Acest efort de atragere a investiţiilor străine este o cursă, o competiţie. Banii pot să vină în oricare dintre ţării, România este doar unul dintre concurenţi. Trebuie să fim cu un pas, sau doi, sau zece înaintea altor competitori. Încetineala cu care se iau decizii în România, această temere de a asuma nişte decizii, este unul dintre motivele pentru care nu avem mai multe investiţii. Nu văd o îmbunătăţire pe partea de atragere a fondurilor europene. Aparent, la nivel local, se mai atrag fonduri“, a declarat Bogza la emisiunea ZF Live de ieri. El apreciază că dacă volumul atragerilor din fondurile europene va creşte semnificativ, atunci poate vom avea şi investiţii străine mai multe.
 
În ceea ce priveşte anul 2014, Bogza a spus că îi este greu să facă o previziune pentru creşterea economică, reamintind că România depinde foarte mult de evoluţia pieţei internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO